Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisinin İlk Sayısı Yayınlanmıştır

29/12/2017 18:14:16 - 29/12/2017 18:14:16 - 1181 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi ilk sayısı 26.12.2017 tarihinde yayınlanmıştır. Dergimizin ilk sayısı, sosyal bilimlerin farklı disiplinlerinde hazırlanmış çalışmaların var olmasına dikkat edilerek zengin bir içerikle elektronik ortamda hazırlanmış ve  http://dergipark.gov.tr/kusbder linki üzerinden erişime açık bir şekilde siz değerli okuyucularımıza sunulmuştur.

Derginin ilk sayısında, on adet makale ve bir adet kitap tanıtımı yer almaktadır. Makaleler sosyal bilimlerin farklı disiplinlerinde hazırlanmış olup, 4 adet tarih, 2 adet edebiyat, 2 adet turizm ve 2 adet ekonomi makalesi yer almaktadır.

Derginin temel hedefi, bilimsel normlara ve bilim etiğine bağlı kalarak, özgün ve kaliteli çalışmaları büyük bir hassasiyetle değerlendirerek, sosyal bilimler alanında öncü dergilerden olmaktır.

Haziran-Aralık aylarında olmak üzere yılda iki defa yayınlanacak dergimize, Türkçe ve İngilizce çalışmalarını göndermek üzere sosyal bilimler alanında çalışan tüm akademisyenlere, araştırmacılara ve öğrencilere çağrıda bulunurken, dergimizin çıkarılması konusunda bizi cesaretlendiren, dergimizin imtiyaz sahibi ve Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’e, dergimizin ilk sayısında hakemlik sürecine dâhil olup bize katkı sağlayan değerli akademisyenlere, kurullarımızda yer alan hocalarımıza, bilimsel çalışmalarını bizimle paylaşan kıymetli yazarlara ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunarız.

Gelecek sayımızda yine farklı sosyal bilimler alanlarında yazılmış, özgün ve bilimsel nitelikli yazıları sizlerle buluşturma ümidiyle, saygılarımızla.

sbe klu