27/08/2014 11:49:05 - 19/02/2015 11:49:05 - 8886 Okunma

GENEL BİLGİLER

Sosyal Bilimler Enstitüsü, 29.05.2007 tarih ve 26536 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5662 sayılı kanun ile Kırklareli Üniversitesi bünyesinde kurularak 2010-2011 eğitim-öğretim güz yarıyılından itibaren Felsefe Anabilim Dalı Doktora Programı başta olmak üzere Felsefe Anabilim Dalı yüksek lisans programı ile Tarih Anabilim Dalı yüksek lisans programına, 2011-2012 eğitim-öğretim güz yarıyılından itibaren Marmara Üniversitesi ile ortak İktisat Anabilim Dalı, İşletme Anabilim Dalı, Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı yüksek lisans programlarına, 2012-2013 Güz yarıyılından itibaren ise Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı (Disiplinler arası) yüksek lisans programına öğrenci alarak eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Misyonumuz

Sosyal bilimler alanında analitik düşünme yetkinliğine sahip, sosyal ve kültürel değerleri ve değişimleri analiz edip yorumlayabilen, bilimsel çalışmalara kendini adayan, bilimsel yeniliklere ve birikime katkıda bulunmak suretiyle çalıştıkları kurum ve kuruluşlara olduğu kadar, insanlarımızın ve tüm insanlığın refah ve mutluluğuna hizmet eden, vasıflı, özgüveni yüksek, çevreye ve insani değerlere saygılı öğretim elemanı ve uzmanlar yetiştirmektir.

Vizyonumuz

Sosyal hayatın hızlı değişim ve gelişiminde teknoloji ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu uzman kişilerin yetiştirilmesinde, evrensel bilimsel bilginin üretilmesinde, yayılmasında ve kullanılmasında dünya çapında saygın ve güvenilir bir öğretim-araştırma kurumu olmaktır.