Yenilikçi bir dünya için Sosyal Bilimler Enstitüsü...
Sosyal Bilimler Enstitüsü

Tezli Yüksek Lisans Tez Savunma Süreçleri

 

 

 

 

Kırklareli Üniversitesi

Sosyal Bilimler Enstitüsü

 

 

Tezli Yüksek Lisans & Tez Savunma Süreçleri 

Enstitümüz tezli yüksek lisans programlarında, tez savunma süreçlerinin, katılımcı, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir kurumsal yapıya dayalı yürütülmesi için tanımlı kılavuz (tez yazım kılavuzu) ve formların, belirlenmiş kurumsal süreçler doğrultusunda etkili ve hatasız yürütülmesine yönelik aşağıdaki aşamalara dayalı yürütülmesi esastır.

 

1. Aşama: Tez Savunma Öncesi Süreç 

Tezli yüksek lisans programlarında tez savunması öncesinde aşağıda belirtilen adımlar ve formların kullanılarak tamamlanması gerekir:

 

1. Tez Benzerlik Raporunun Alınması: Öğrenci, danışmanınca onaylanmış ve tez yazım kılavuzuna uygun olarak hazırlanmış tezini danışmanına teslim eder. Eğer danışman tezin savunabilir olduğuna karar vermişse, intihal raporu alınması için tez ile birlikte danışman uygunluk formu (ENO.FR.024) sbe@klu.edu.tr, e-posta adresine danışman tarafından gönderilir.

 

2. Tez Benzerlik Raporu Sonuç Raporu: sbe@klu.edu.tr adresinden klutezkontrol@gmail.com adresine danışmanın gönderdiği e-posta iletilir. klutezkontrol@gmail.com adresinden gelen intihal sonucu %30 ve üstünde ise tez danışmana ve öğrenciye bilgi verilir, tez yeniden düzenlenmek üzere yukarıdaki işlem tekrarlanır. İntihal %30 ve altındaysa, intihal raporu ve Tez Kontrol Uygunluk formu ile birlikte aşağıda belirtilen https://sbe.klu.edu.tr/ Matbu Formlar sekmesinden de ulaşılabilen formlar, danışman tarafından ebys sistemi üzerinden ilgili Anabilim Dalı Başkanlığı aracılığıyla Enstitü Müdürlüğüne gönderilir.

ENO.FR.024-Tez Danışmanı Uygun Görüş Yazısı,
ENO.FR.025-Tez Kontrol Uygunluk Formu,
SBE.FR.001-Tez Çalışması İntihal Raporu Uygunluk Yazısı,
ENO.FR.044-Yüksek Lisans Tez Teslim ve Tez Savunma Jürisi Belirleme Formu,
ENO.FR.026-Sınav Tarihi Tebliğ Formu,
İlgili Yüksek Lisans/Doktora Tezi (word dosyası formatında)
İntihal Raporu 

  

2. Aşama: Tez Savunma Süreci 

Tezli yüksek lisans programlarında tez savunması sürecinde aşağıda belirtilen adımlar ve formların kullanılarak tamamlanması gerekir:

 

1. Tez Savunması: Savunma sınavı jüri önünde yüz yüze ya da jüri üyelerinden birinin çevrimiçi olarak katılabileceği şekilde hibrit olarak yürütülür. Danışman tarafından belirlenen ve Enstitü Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından bildirilen ve Enstitü Yönetim Kurulu tarafından onaylanan savunma sınavı tarihinden önce MS Teams’te ayrıca sınıf oluşturulur.

 

3. Aşama: Tez Savunma Sınavı Sonrası Süreç

Tezli yüksek lisans programlarında tez savunması sonrasında aşağıda belirtilen adımlar ve formların kullanılarak tamamlanması gerekir:

 

1. Savunma Sınavı Sonrası Belgeler: Savunma Sınavı Sonrası Yüksek Lisans Tez Savunma Sınavı Jüri Tez Değerlendirme Formu (ENO.FR.046) Jüri raporları ve Yüksek Lisans Tez Savunma Sınavı Tutanağı (ENO.FR.045) Ebys sistemi üzerinden Danışman tarafından Enstitü Anabilim Dalı Başkanlığı aracılığıyla Enstitü Müdürlüğümüze gönderilir.

 

2. Savunma Sınavı Sonrası Belgeler (Başarılı/Düzeltme): Başarılı olan öğrencinin danışmanı, tezin basım öncesi son halinin intihal raporunun alınması için sbe@klu.edu.tr mail adresine gönderir. sbe@klu.edu.tr adresinden klutezkontrol@gmail.com adresine danışmanın gönderdiği e-posta iletilir. Son intihal raporu %30 ve altında olan öğrencilerin ve danışmanların e-postasına son intihal raporu gönderilir. %30 ve üstünde ise tez danışmanına ve öğrenciye bilgi verilir, tez yeniden düzenlenmek üzere yukarıdaki işlem tekrarlanır.

Düzeltme alan öğrenciler için savunma tarihinden sonraki 3 ay içerisinde 1.1. aşamasında belirtilen işlemlere başlanır.

 

3. Tez Basımı: Son İntihal Raporu %30 ve altında olan öğrenci, savunma tarihinden sonraki 1 ay içerisinde tezini Tez Yazım Kılavuzuna göre bastırır.

 

4. Tez Teslimi: Üç adet basılmış tez,  3 adette tezin pdf formunda bulunduğu CD, ENO.FR.031-Mezuniyet ve Tez Teslim Formu, ENO.FR.012-İlişik Kesme Belgesi ve Yök Tez Veri Giriş formu ile Mezun Bilgi Sistemi çıktısıyla birlikte Enstitü Öğrenci İşlerine gelinir. Gerekli kontrollerden sonra tezin basılı ve CD ortamındaki bir nüshası Kütüphane Daire Başkanlığına öğrenci tarafından teslim edilir. Diğer basılı 2 tez, 2 CD ve diğer form ve belgeler öğrenci tarafından Enstitümüz öğrenci işlerine teslim edilir.

 

   

 

 

 

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.