Tezsiz Yüksek Lisans Proje Savunma Süreçleri

Kırklareli Üniversitesi

Tezsiz Yüksek Lisans Programları Proje Savunma Süreci

Enstitümüz bünyesindeki tezsiz yüksek lisans programlarının Proje savunma süreçleri aşağıdaki aşamalara göre yürütülecektir.

1. Aşama: Proje Savunması Öncesi Süreç

Tezsiz yüksek lisans programlarında proje savunması öncesinde aşağıda belirtilen adımlar ve formların kullanılarak tamamlanması gerekir:

1-Dönem projelerini tamamlamış olan öğrencilerimizin, dönem projelerinin intihal taraması için danışmanlarıyla irtibata geçmeleri gerekmektedir.

2-İntihal taraması "TURNITIN" intihal tespit programı kullanılarak danışman tarafından yapılacak olup, öğrencilerimizin dönem projesi teslim başvurusunda bulunabilmesi için çıkan intihal oranının alıntılar hariç %15 veya alıntılar dâhil %30 ve altında olması gerekmektedir.

3-İntihal oranı alıntılar hariç %15 veya alıntılar dâhil %30 ve altında olması durumunda danışmanının;

“SBE.FR.002-Dönem Projesi İntihal Raporu Uygunluk Yazısı”

“ENO.FR.026-Sınav Tarihi Tebliğ Form”larının doldurulması ve ekine de intihal sonucunun ve tezin word ya da pdf halinin yer aldığı sayfanın eklenerek gerekli imzaların tamamlanması ve sbeproje@klu.edu.tr ye mail atması gerekmektedir.

2. Aşama: Proje Savunması Süreci

Tezsiz yüksek lisans programlarında proje savunması sürecinde aşağıda belirtilen adımlar ve formların kullanılarak tamamlanması gerekir:

1-Öğrenci, belirlenen tarihte Dönem Projesinin sunumunu yapar.

3. Aşama: Proje Savunması Sonrası Süreç

Tezsiz yüksek lisans programlarında proje savunması sonrasında aşağıda belirtilen adımlar ve formların kullanılarak tamamlanması gerekir:

Sunum sonrasında öğrencinin başarılı olması durumunda;

a. “SBE.FR.002-Dönem Projesi İntihal Raporu Uygunluk Yazısı”,

b“ENO.FR.026-Sınav Tarihi Tebliğ Form”

c. “ENO.FR.049-Yüksek Lisans Dönem Projesi Değerlendirme Formu”,

d. “ENO.FR.050-Yüksek Lisans Dönem Projesi Teslim Formu”,

e. Dönem Projesi Word ve PDF hali”,

f.“ENO.FR.012-İlişik Kesme Belge”lerinin doldurulması ve https://obs.klu.edu.tr/oibs/kariyer/ adresinden gerekli bilgilerin girilerek alınacağı Mezun Bilgi Sistemi çıktılarının imzalanarak danışman tarafından sbeproje@klu.edu.tr adresine mail atılmalı,

Öğrenci de;

a. “ENO.FR.049-Yüksek Lisans Dönem Projesi Değerlendirme Formu”,

b. “ENO.FR.050-Yüksek Lisans Dönem Projesi Teslim Formu”,

c. “1 adet elektronik ortamda (CD/DVD) Dönem Projesi”,

d.“ENO.FR.012-İlişik Kesme Belge”lerinin doldurulması ve https://obs.klu.edu.tr/oibs/kariyer/ adresinden gerekli bilgilerin girilerek alınacağı Mezun Bilgi Sistemi çıktılarını enstitüye elden teslim edilmesi halinde, en erken 15 (on beş) en geç 1 (bir) ay içerisinde mezuniyet işlemleri tamamlanır.