Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası Bilimsel Dergisi Yayın Hayatına Merhaba Dedi

22/09/2017 11:56:40 - 22/09/2017 11:56:40 - 2814 Okunma

"Sosyal Bilimler Enstitü’müze bağlı olan “Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi” yayın hayatına ve makale kabulüne başlamıştır. Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, sosyal bilimler alanında özgün araştırma makaleleri, derlemeleri, araştırma notları, teknik notlar, kitap eleştirileri ve bilimsel nitelikli editöre mektupları yayınlayan bir dergidir. Dergi Haziran ve Aralık aylarında olmak üzere yılda iki kez yayınlanacaktır. Yayınlanmak üzere gönderilen eserlerin başka bir yerde yayınlanmamış veya yayınlanmak üzere gönderilmemiş olması gerekmektedir. Derginin yayın dili Türkçe ve İngilizce’dir. Makaleler, Dergipark sistemi üzerinden gönderilmektedir.

Dergiye gönderilen makaleler, öncelikle Editörler Kurulu tarafından bilimsel içerik ve şekil bakımından ön incelemeye tabi tutulur. Editörler Kurulu, yayınlanabilecek nitelikte bulmadığı veya yazım kurallarına uygun hazırlanmayan makaleleri hakemlere göndermeden ret kararı verme hakkına sahiptir. Değerlendirmeye alınabilecek olan makaleler, incelenmek üzere iki ayrı hakeme (kör hakem) gönderilir. Editörler Kurulu, hakem raporlarını dikkate alarak makalelerin yayınlanmak üzere kabul edilip edilmemesine karar verir.

Dergimiz kısa süre içerisinde ulusal ve uluslararası veri tabanlarında taranır durumda olacaktır. Sosyal Bilimler alanında çalışmalar yapan tüm akademisyenleri dergimizde yayın yapmaya davet ediyoruz.

sbedergi