"uluslararası Dergilerde Yayın Yapma" Eğitim Semineri Düzenlendi

24/01/2018 11:06:50 - 25/01/2018 11:06:50 - 1379 Okunma

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen "Uluslararası Dergilerde Yayın Yapma" konulu eğitim semineri" 24 Ocak tarihinde İİBF Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Çeşitli fakültelerimizdenden akademik ve idari personel ile lisansüstü öğrencilerin ilgii gösterdiği seminer programına Emerald Yayınevi Türkiye Yöneticisi Mine TONTA eğitimci olarak katıldı.

Eğitim semineri Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Yasin ÇAKIREL'in açılış konuşmasının ardından başladı. Uluslararası dergilerde yayın yaparken dikkat edilmesi gereken hususları sıralayan Emerald Yayınevi Türkiye Yöneticisi Mine TONTA; neden yayın yapıyoruz, makale yapısı, makale yazım dilini iyileştirme, makaleyi inceleme, dergi seçimi, hakemlik süreci, editörler ve hakemler nelere dikkat eder, revizyon için geri dönen makalelerin düzeltilmesi ve yayımlanan makalelerin duyurulması konularında ayrıntılı bilgiler sundu. Etkinlik, soru-cevap bölümü ile sona erdi. Sunumun PDF formatına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Emerald Publishing Yayın Yapma Semineri