Yenilikçi bir dünya için Sosyal Bilimler Enstitüsü...
Sosyal Bilimler Enstitüsü

Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Aralık 2021 Sayısı Yayımlandı

12/01/2022 11:52:51 - 06/01/2022 10:53:20 - 1247 Okunma

 

 

 

 
Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Aralık 2021 Sayısı Yayımlandı
 
 
 

Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisinin Haziran 2021 sayısı ile başlayan yeni yayın politikasında, süreli yayın olarak sürdürülebilir kurumsal bir kimlik tasarımı, nitelikli araştırmaların yayınlanması ve sağlıklı bir değerlendirme süreci için alan editörlüğü ve üç aşamalı değerlendirme süreci ile birlikte sıfır tolerans yaklaşımı esastır.

Sosyal bilimlerin farklı alanlarından bu sayımızın içeriğini oluşturan araştırmaların her biri; ilk aşamada derginin kapsamı ve yayın politikasına uygunluk, yazım kuralları ve benzerlik raporu oranının uygunluğu açısından dergi editörleri ön incelemesi ve ön kabul sürecini, ikinci aşamada alan editörleri ön incelemesi ve onay sürecini, üçüncü aşamada kör hakemlik değerlendirmesi ile iki hakemin yayınlanabilir onay süreçlerini içermektedir. Aralık 2021 sayımız; dil bilim, edebiyat, ekonomi, felsefe, işletme, sosyoloji ve uluslararası ilişkiler alanlarından 7’si araştırma, 1’i ise eser incelemesi olmak üzere toplam 8 makaleden oluşmaktadır.

Dergimiz yayın politikası gereğince, dergi yazım kuralları ve makale yazım şablonuna uygun ve titiz hazırlanmayan, etik kurul ve veri toplama onayları bulunmayan, bilimsel araştırma süreç ve nitelikleriyle örtüşmeyen çalışmalar konusunda sıfır tolerans anlayışını benimsemekteyiz. Bu açıdan Aralık 2021 sayısı itibariyle dergimiz sisteminde bulunan 205 makalenin 76’sı red ve iade edilen makalelerden oluşmaktadır. Bunun için dergimizi tercih edecek yazarlarımızdan beklentimiz, gönderecekleri çalışmalarının; dergimizin kapsamı, yayın politikası ile yazım kurallarına uygunluğu, bilimsel etik ilkeler ve ilgili kurul onayları konusunda sıfır tolerans yaklaşımımız açısından hassas olmalarını istiyoruz.

Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, bir ekip çalışması ürünü olup, Aralık 2021 sayısına emek veren editörümüz, editör yardımcımız, dil editörümüz, alan editörlerimiz, eserleriyle dergimize katkı sunan ve önerilerimizi olgunlukla karşılayan yazarlarımıza ve bu sayımızda yayımlanan araştırmaları titizlikle değerlendiren hakemlerimize en içten teşekkürlerimizi sunarız.

Sonraki sayılarda nice değerli çalışmalarla karşınızda olmak içtenliğiyle…

                                                                                                       

Dr. Öğr. Üyesi Alaettin İŞERİ

Dergi Baş Editörü

 

 
 

Dergimiz Aralık 2021 Sayısına ulaşmak için....

 

  

 

 

 

 

Sosyal Bilimler Dergisi Aralık 2021 Sayısı Sosyal Bilimler Enstitüsü

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.