Yenilikçi bir dünya için Sosyal Bilimler Enstitüsü...
Sosyal Bilimler Enstitüsü

Sosyal Bilimler Enstitüsü 2022-2023 Eğitim Öğretim Yili Güz Yari Yili Lisansüstü Eğitim Başvuru Ve Kayit Kilavuzu

20/07/2022 17:07:20 - 04/08/2022 11:03:15 - 42220 Okunma

 

 

Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Başvuruları Duyurusu

 
 

 

Önemli Tarihler

Başvuru Tarihleri : 25 Temmuz 2022 - 19 Ağustos 2022 (Çevrim içi)

Bilim ve Mülakat Sınavına Girecek Adayların İlanı: 26 Ağustos 2022

Bilim ve Mülakat Sınav Tarihleri: 31 Ağustos 2022 - 03 Eylül 2022

Bilim ve Mülakat Sınav Sonuçlarının İlanı: 07 Eylül 2022

Kesin Kayıt Tarihleri: 12 - 15 Eylül 2022 (Çevrim içi)

Yedek Adayların İlanı: 16 Eylül 2022

 

 

Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Programlarına başvurular, (2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi) aşağıdaki linkte verilen Lisansüstü Eğitim Başvuru ve Kayıt Kılavuzunda belirtilen esaslar çerçevesinde yapılacaktır.

Aday öğrencilerin başvuru sürecinden önce, başvuru koşulları, başvuru süreci ve kesin kayıt işlemlerine yönelik açıklamaların yer aldığı Lisansüstü Eğitim Başvuru ve Kayıt Kılavuzunu dikkatlice okumaları önem arz etmektedir.

 

Başvuru esnasında ve sonrasında dikkat edilecek hususlar:

- Tüm başvurular çevrimiçi ortamda Enstitü Başvuru ve Kayıt Sistemi üzerinden yapılacaktır.

- Çevrimiçi başvuru esnasında, sisteme “.jpeg” formatında vesikalık/biyometrik bir fotoğraf yüklenmesi gerekmektedir. (İstenilen formatta fotoğraf yüklenmediği durumlarda başvurular kabul edilmemektedir.)

- Değerli aday öğrencilerimiz yatay geçiş başvuruları için yüklenmesi gereken belgeler arasında zorunlu ve zorunlu olmayan belgeler bulunmaktadır. Zorunlu kısmı "Evet" olarak belirtilmiş belgelerin tüm öğrenciler tarafından, zorunlu kısmı boş görünen belgelerin ise yalnızca ilgili belgeye sahip öğrenciler tarafından yüklenmesi gerekmektedir.

- Yatay geçiş başvuru formuna "buradan" ulaşabilirsiniz. İndirdiğiniz formu doldurduktan sonra lütfen imzalanmış halini yükleyiniz. İmzasız başvurular veya eksik belge yükleme yapılan başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır. Yüklenecek belgeler arasında "E-Devlet" platformu üzerinden indirilebilen belge varsa ilgili platformdan indirilmiş bu belge kabul edilecektir.

- Yabancı uyruklu aday öğrencilerimiz, başvuru için ihtiyaç duyacağınız forma "buradan" ulaşabilirisiniz. İndirdiğiniz formu doldurduktan sonra lütfen imzalanmış halini yükleyiniz. İmzasız başvurular veya eksik belge yükleme yapılan başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır. Yüklenecek belgeler arasında "E-Devlet" platformu üzerinden indirilebilen belge varsa ilgili platformdan indirilmiş bu belge kabul edilecektir. Ancak kesin kayıt sırasında istenen tüm belgelerin asıllarının "elden" enstitüye getirilmesi ve her bir belgenin aslı görülmüştür ibaresiyle onaylanması gerekecektir.

- Yabancı uyruklu aday öğrencilerimiz için tezsiz ikinci öğretim ve uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans kontenjanı ayrılmadığından, Yabancı uyruklu aday öğrencilerimizin ilgili tezsiz yüksek lisans program başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

NOT: Değerli öğrenci adaylarımız, sizlere daha iyi bir hizmet verebilmek adına başvuru ve kesin kayıt işlemi tarihleri arasında yaşadığınız problemleri ve sorularınızı "sbe@klu.edu.tr" e-posta adresine göndermeniz, sorunlarınızın daha hızlı bir şekilde çözülmesini sağlayacaktır. İlginize teşekkür eder, başarılar dileriz.

 

 

 

 

 BAŞVURU ve KAYIT KILAVUZU

 

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU SİSTEMİ

 

 

 

 

Lisansüstü Başvuru ve Kayıt Kılavuzu

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.