Yenilikçi bir dünya için Sosyal Bilimler Enstitüsü...
Sosyal Bilimler Enstitüsü

Yabanci Uyruklu Öğrenci Başvuru Sonuçlari

07/09/2022 09:57:36 - 08/09/2022 09:57:36 - 636 Okunma

2022-2023 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında Enstitümüz programlarına başvuruda bulunan yabancı uyruklu öğrencilerden, başvuruları enstitümüz ana bilim dalı başkanlıklarınca uygun görülenlerek kayıt hakkı kazanan öğrencilerin sonuçlarına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin, 12-15 Eylül 2022 tarihleri arasında arasında istenilen bilgi ve belgeleri Enstitü Müdürlüğüne elden teslim ederek kayıt işlemlerini tamamlayabileceklerdir. Kesin kayıt için başvuru ve kayıt kılavuzunun "G.2. Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Kesin Kayıt Süreci ve Gerekli Belgeler" başlığı altında yer alan,

-Yabancı Uyruklu Öğrenci Başvuru Formu,

-Diploma veya Mezuniyet Belgesi (Yeminli noter tercümanı tarafından Türkçeye tercüme edilmiş)

-Transkript veya Diploma Eki (Yeminli noter tercümanı tarafından Türkçeye tercüme edilmiş)

-Lisans ve/veya yüksek lisans eğitimini Yurt Dışında tamamlayanların Yükseköğretim Kurulu’ndan alacakları “Diploma Denklik Belgesi”

-Pasaport  Öğrenim meşruhatlı giriş vizeli pasaport örneği,

-Türkçe Yeterlik Belgesi (Türkiye'deki Üniversitelerden Mezun olanlar hariç)

belgeleri teslim etmeyen ve çevrimiçi başvuruda beyan ettiği bilgiler ile teslim edilen belgeler arasında tutarsızlık tespit edilen adaylar kesin kayıt hakkı kazanmış sayılmaz. Kayıtlı olsalar da kayıt oldukları programdan ilişikleri kesilir.

Öğrencilerin Enstitü Başvuru Sistemi üzerinden kesin kayıt işlemlerini tamamlamaları ve kesin kayıt işlemlerinin tamamlanmasına müteakip 12-16 Eylül 2022 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sisteminden ders kayıt işlemlerini yapmaları gerekmektedir.

Kesin kayıt İşlemlerinin nasıl yapılacağını öğrenmek için lütfen tıklayınız.

Ders kayıt işlemlerinin nasıl yapılacağını öğrenmek için lütfen aşağıdaki video izleyiniz ve detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

DERS KAYIT VİDEOSU

Not:Öğrencilerimizin “Öğrenci Bilgi Sistemi”ne giriş yapabilmesi için kurumsal e-posta adreslerinin olması gerekmektedir. (Kurumsal e-posta adresleri http://kluposta.klu.edu.tr adresinden alınmaktadır.)

Herhangi bir konuda bilgi almak için sbe@klu.edu.tr mail adresinden veya ogrdestek.klu.edu.tr adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.

 

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU SONUÇLARI

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.