Yenilikçi bir dünya için Sosyal Bilimler Enstitüsü...
Sosyal Bilimler Enstitüsü

Yök Yükseköğretim Kurumlarinda Uzaktan Öğretime İlişkin Usul Ve Esaslar'da Değişiklik

28/09/2022 16:52:03 - 28/09/2022 17:20:15 - 3172 Okunma

YÖK tarafından YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA UZAKTAN ÖĞRETİMEİLİŞKİN USUL VE ESASLAR'da yapılan ve Üniversitemize bildirilen değişiklikle arasınavlar, yarıyıl sonu ve bütünleme sınavları yüz yüze yapılacaktır.

Değişlik yapılan maddeler aşağıda sunulmuş olup ilgili usul ve esaslara ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Ölçme değerlendirme

MADDE 12-

(1) Uzaktan öğretim programlarında yürütülen dersler ile örgün öğretimprogramlarında uzaktan öğretim yoluyla yürütülen derslere ilişkin ölçme değerlendirme faaliyetleri, yüzyüze gözetimli olarak, yükseköğretim kurumlarının senatolarınca onaylanan müfredat programıuyarınca belirlenen ölçme değerlendirme yöntemleri (ödev, proje, uygulama, yazılı, sözlü vb.)kullanılarak veya merkezi bir sınav şeklinde gerçekleştirilebilir. (Değişik; 18.08.2022 tarihli YÖK Genel Kurulu’nda verilen yetkiye dayanarak 14.09.2022 tarihli YÖK Yürütme Kurulu).

(2) Ara sınavlar, dönem sonu sınavları ile bütünleme sınavlarının yüz yüze gözetimli olarakyapılması esastır. Bu sınavların nerede ve ne şekilde yapılacağı ile temel olarak belirlenen sınavlara ekolarak sözlü sınav, performans, proje, tez ve portfolyo gibi ölçme değerlendirme yöntemlerindenhangilerinin uygulanacağına, öğretimi sürdüren ilgili birimin önerisi üzerine senato tarafından kararverilir. (Değişik; 18.08.2022 tarihli YÖK Genel Kurulu’nda verilen yetkiye dayanarak 14.09.2022 tarihli YÖK Yürütme Kurulu)

 

USUL VE ESASLAR

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.