Yenilikçi bir dünya için Sosyal Bilimler Enstitüsü...
Sosyal Bilimler Enstitüsü

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Eğitim Başvuruları

18/08/2023 09:17:51 - 18/08/2023 09:15:44 - 33947 Okunma

 

 

Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Başvuruları Duyurusu

 
 

 

Önemli Tarihler

Başvuru Tarihleri : 21 Ağustos - 06 Eylül 2023 (Çevrim içi)

Bilim ve Mülakat Sınavına Girecek Adayların İlanı: 08 Eylül 2023

Bilim ve Mülakat Sınav Tarihleri: 11-12 Eylül 2023

Bilim ve Mülakat Sınav Sonuçlarının İlanı: 13 Eylül 2023

Kesin Kayıt Tarihleri: 14-15 Eylül 2023 (Çevrim içi)

Yedek Adayların İlanı ve Kesin Kayıt Tarihi: I. Yedek - 18 Eylül 2023,

                                                                          II. Yedek - 19 Eylül 2023.

 

 

Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Programlarına başvurular, (2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı) aşağıdaki linkte verilen Lisansüstü Eğitim Başvuru ve Kayıt Kılavuzunda belirtilen esaslar çerçevesinde yapılacaktır.

Aday öğrencilerin başvuru sürecinden önce, başvuru koşulları, başvuru süreci ve kesin kayıt işlemlerine yönelik açıklamaların yer aldığı Lisansüstü Eğitim Başvuru ve Kayıt Kılavuzunu dikkatlice okumaları önem arz etmektedir.

                 Uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programlarına başvuru yapmak isteyen aday                         öğrencilerimiz, okutulacak dersleri, uygulanacak sınav yöntemlerini ve değerlendirme                     oranlarını buradan görebilirler.

 

Başvuru esnasında ve sonrasında dikkat edilecek hususlar:

- Tüm başvurular çevrimiçi ortamda Enstitü Başvuru ve Kayıt Sistemi üzerinden yapılacaktır.

- Çevrimiçi başvuru esnasında, sisteme “.jpeg” formatında vesikalık/biyometrik bir fotoğraf yüklenmesi gerekmektedir. (İstenilen formatta fotoğraf yüklenmediği durumlarda başvurular kabul edilmemektedir.)

                   -"Lisansüstü Ön Kayıt FormuBaşvuru sisteminden başvuru tamamlandıktan sonra                      başvuruyu yazdır seçeneği tıklanıp yazdırılacak olan ve kesin kayıt sırasında                                  teslim edilmesi gereken belgeyi ifade etmektedir. Lütfen Başvurunuz sonrasında                        çıktınızı almayı unutmayınız.

- Yatay geçiş başvuruları için yüklenmesi gereken belgeler arasında zorunlu ve zorunlu olmayan belgeler bulunmaktadır. Zorunlu kısmı "Evet" olarak belirtilmiş belgelerin tüm öğrenciler tarafından, zorunlu kısmı boş görünen belgelerin ise yalnızca ilgili belgeye sahip öğrenciler tarafından yüklenmesi gerekmektedir.

 

                - Tezsiz Yüksek Lisans programlarına yeterli başvuru olmaması halinde, ilgili programa                    öğrenci alımı yapılmayacaktır.Uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programlarına ait                          sınavların (ara sınav, final ve bütünleme) Merkezi olarak Kırklareli ilinde                                       yapılacağı hususu ilanen duyurulur.           

- Yatay geçiş başvuru formuna "buradan" ulaşabilirsiniz. İndirdiğiniz formu doldurduktan sonra lütfen imzalanmış halini yükleyiniz. İmzasız başvurular veya eksik belge yükleme yapılan başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır. Yüklenecek belgeler arasında "E-Devlet" platformu üzerinden indirilebilen belge varsa ilgili platformdan indirilmiş bu belge kabul edilecektir.

- Yabancı uyruklu aday öğrencilerimiz, başvuru için ihtiyaç duyacağınız forma "buradan" ulaşabilirisiniz. İndirdiğiniz formu doldurduktan sonra lütfen imzalanmış halini yükleyiniz. İmzasız başvurular veya eksik belge yükleme yapılan başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır. Yüklenecek belgeler arasında "E-Devlet" platformu üzerinden indirilebilen belge varsa ilgili platformdan indirilmiş bu belge kabul edilecektir. Ancak kesin kayıt sırasında istenen tüm belgelerin asıllarının "elden" enstitüye getirilmesi gerekecektir.

- Yabancı uyruklu aday öğrencilerimiz için tezsiz ikinci öğretim ve uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans kontenjanı ayrılmadığından, Yabancı uyruklu aday öğrencilerimizin ilgili tezsiz yüksek lisans program başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

NOT: Değerli öğrenci adaylarımız, YÖK 02.08.2023 tarihli yazısıyla Türk Vatandaşlarının veya yabancı uyruklu kişilerin, yurt dışındaki herhangi bir üniversiteden mezun olup lisansüstü programlara başvuru yaptığı takdirde denklik yerine tanınırlık belgesi istenmesi kararı çerçevesinde, başvuru sırasında formlar kısmına tanınırlık belgesinin yüklenmesi gerekecektir. Ancak mezun olana kadar geçen süre içerisinde denklik belgesinin temin edilerek Enstitümüze teslim edilmesi gerekmekte olup denklik belgesi teslim edemeyenlerin mezun işlemi gerçekleştirilemeyip, ilgili mevzuat hükümleri uygulanacaktır.

Ayrıca sizlere daha iyi bir hizmet verebilmek adına başvuru ve kesin kayıt işlemi tarihleri arasında yaşadığınız problemleri ve sorularınızı "sbe@klu.edu.tr" e-posta adresine ya da "https://ogrdestek.klu.edu.tr" göndermeniz, sorunlarınızın daha hızlı bir şekilde çözülmesini sağlayacaktır. İlginize teşekkür eder, başarılar dileriz.

 

 

 

 

 BAŞVURU ve KAYIT KILAVUZU

 

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU SİSTEMİ

 

 

 

 

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Eğitim Başvuruları

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.