Yenilikçi bir dünya için Sosyal Bilimler Enstitüsü...
Sosyal Bilimler Enstitüsü

Enstitümüz Dergisi Aralık 2023 (7/2) Sayısı Yayındı

02/01/2024 02:19:55 - 02/01/2024 02:19:55 - 328 Okunma

 

 

 

 

Enstitümüz Dergisi Aralık 2023 (7/2) Sayısı Yayında

 
 

 

Enstitümüz Sosyal Bilimler Dergisi Aralık-2023 (7/2) sayısı yayımlandı. Dil-edebiyat, eğitim bilimleri, felsefe, hukuk, iktisat, istatistik, işletme, ilahiyat, kamu yönetimi, tarih, turizm ve sosyoloji bilim alanlarından alan editörlüklerine bağlı araştırmaları kabul eden Dergimizin Aralık 2023 sayısında Dergi Editörlüğünün sayı tanıtım notunda öne çıkanlar şöyledir:

Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, sosyal bilim düşüncesinin özü bağlamında tekil bir anlama indirgenemeyen belirsiz bir gerçekliği ve bu gerçekliğe çoğulcu anlama metodolojileri ile yönelen farklı bilim alanlarını bünyesinde barındırır. Her sayıda sosyal bilimlerin farklı alanlarından gerçekliğe farklı anlama metodolojileri ile ışık tutan araştırmalarla alana katkı sunmaktadır. 

Dergide yayımlanan tüm çalışmalar yayın politikası gereği ön değerlendirme sürecinde alana uygunluk, içsel tutarlılık, anlamsal bütünlük ve yazım kurallarına uygunluk açısından sıfır tolerans ile değerlendirilir. Ön değerlendirmede ile kabul alan araştırmalar, alan editörlerince alana katkı sunma, olgusal gerçeklikle tutarlılık ve özgünlük açısından incelenir. Bu incelemeden geçen araştırmalar kör hakemlik değerlendirmesi sürecine girer ve kör hakemlik sürecinde en az iki hakemin yayınlanabilir onayından geçen araştırmalar, yayın sürecine alınır. Yayın sürecinde son editöryal okuma ve değerlendirme sürecinden geçen araştırmalar yayımlanır.

Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Aralık 2023 sayısı, eğitim bilimleri, iktisat, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, sosyoloji bilim alanlarından yedisi araştırma makalesi ve biri de eser incelemesi olmak üzere toplam sekiz makaleden oluşmaktadır. Yayın politikası gereği her sayıda sadece bir tane makale ve eser incelemesi kurum içinden alınabilirken bu sayıda kurum içinden yayın bulunmamaktadır. 

Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisinin bu sayısına emek veren editöryal ekibimize, alan editörlerimize, çalışmalarıyla bu sayımıza katkı sunan ve önerilerimizi olgunlukla karşılayan yazarlarımıza ve bu sayı için araştırmaları titizlikle değerlendiren hakemlerimize en içten teşekkürlerimizi sunarız.

Sonraki sayımızda sosyal bilimlerin, çoğulcu anlama metodolojileri ile gerçekliğin çoğulcu anlamına ışık olma umudu ile…                                 

                Dergi Editörlüğü

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

SBE KLU Sosyal Bilimler Dergisi Aralık 2023 (7/2) Sayısı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.