Yenilikçi bir dünya için Sosyal Bilimler Enstitüsü...
Sosyal Bilimler Enstitüsü

2023-2024 Bahar Yarıyılı Lisansüstü Eğitim Başvuruları

02/02/2024 18:22:25 - 02/02/2024 18:21:44 - 8927 Okunma

Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Başvuruları Duyurusu

 

Önemli Tarihler

Başvuru Tarihleri : 05-12 Şubat 2024 (Çevrim içi)

Bilim ve Mülakat Sınavına Girecek Adayların İlanı: 13 Şubat 2024

Bilim ve Mülakat Sınav Tarihleri: 14 - 15 Şubat 2024

Bilim ve Mülakat Sınav Sonuçlarının İlanı: 16 Şubat 2024

Kesin Kayıt Tarihleri: 19 - 20 Şubat 2024  (Çevrim içi)

Yedek Adayların İlanı ve Kesin Kayıt Tarihi: I. Yedek - 22 Şubat 2024,

                                                                              II. Yedek -23 Şubat 2024.

 

 

Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Programlarına başvurular, (2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı) aşağıdaki linkte verilen Lisansüstü Eğitim Başvuru ve Kayıt Kılavuzunda belirtilen esaslar çerçevesinde yapılacaktır.

Aday öğrencilerin başvuru sürecinden önce, başvuru koşulları, başvuru süreci ve kesin kayıt işlemlerine yönelik açıklamaların yer aldığı Lisansüstü Eğitim Başvuru ve Kayıt Kılavuzunu dikkatlice okumaları önem arz etmektedir.

Başvuru esnasında ve sonrasında dikkat edilecek hususlar:

- Tüm başvurular çevrimiçi ortamda Enstitü Başvuru ve Kayıt Sistemi üzerinden yapılacaktır.

- Çevrimiçi başvuru esnasında, sisteme “.jpeg” formatında vesikalık/biyometrik bir fotoğraf yüklenmesi gerekmektedir. (İstenilen formatta fotoğraf yüklenmediği durumlarda başvurular kabul edilmemektedir.)

 -"Lisansüstü Ön Kayıt FormuBaşvuru sisteminden başvuru tamamlandıktan sonra başvuruyu yazdır seçeneği tıklanıp yazdırılacak olan ve başvuru sırasında yüklenmesi gereken belgeyi ifade etmektedir.

- Yatay geçiş başvuruları için yüklenmesi gereken belgeler arasında zorunlu ve zorunlu olmayan belgeler bulunmaktadır. Zorunlu kısmı "Evet" olarak belirtilmiş belgelerin tüm öğrenciler tarafından, zorunlu kısmı boş görünen belgelerin ise yalnızca ilgili belgeye sahip öğrenciler tarafından yüklenmesi gerekmektedir.

- Tezsiz Yüksek Lisans programlarına yeterli başvuru olmaması halinde, ilgili programa   öğrenci alımı yapılmayacaktır.

 - Yatay geçiş başvuru formuna "buradan" ulaşabilirsiniz. İndirdiğiniz formu doldurduktan sonra lütfen imzalanmış halini yükleyiniz. İmzasız başvurular veya eksik belge yükleme yapılan başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır. Yüklenecek belgeler arasında "E-Devlet" platformu üzerinden indirilebilen belge varsa ilgili platformdan indirilmiş bu belge kabul edilecektir.

- Yabancı uyruklu aday öğrencilerimiz, başvuru için ihtiyaç duyacağınız forma "buradan" ulaşabilirsiniz. İndirdiğiniz formu doldurduktan sonra lütfen imzalanmış halini yükleyiniz. İmzasız başvurular veya eksik belge yükleme yapılan başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır. Yüklenecek belgeler arasında "E-Devlet" platformu üzerinden indirilebilen belge varsa ilgili platformdan indirilmiş bu belge kabul edilecektir. Ancak kesin kayıt sırasında istenen tüm belgelerin asıllarının "elden" enstitüye getirilmesi ve her bir belgenin aslı görülmüştür ibaresiyle onaylanması gerekecektir.

- Yabancı uyruklu aday öğrencilerimiz için tezsiz ikinci öğretim ve uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans kontenjanı ayrılmadığından, Yabancı uyruklu aday öğrencilerimizin ilgili tezsiz yüksek lisans program başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

NOT: Değerli öğrenci adaylarımız, sizlere daha iyi bir hizmet verebilmek adına başvuru ve kesin kayıt işlemi tarihleri arasında yaşadığınız problemleri ve sorularınızı "sbe@klu.edu.tr" e-posta adresine göndermeniz, sorunlarınızın daha hızlı bir şekilde çözülmesini sağlayacaktır. İlginize teşekkür eder, başarılar dileriz.

 

BAŞVURU ve KAYIT KILAVUZU

 

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU SİSTEMİ

 

lisansüstü başvuru

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.